9.12.2013

Tähteitä


Itsenäisyyspäivän menun jäljiltä löytyi jääkapista yhtä jos toista. Niistä saatiin viikonloppuna useampi lisäherkku aikaiseksi eikä mitään mennyt hukkaan. Suosikeiksi nousivat lohikreemikuutiot ja kalkkunaleivät. Näihin sai mukavasti uppoamaan loppuja.

Koska kyseessä ovat jääkaappitähteistä kootut herkut, määrät ovat vähän sinnepäin. Nämä tehtiin tyyliin "paketit tyhjiksi".


Lohikreemikuutiot

pohja:
pala kovaa ruisleipää
25g voita sulatettuna
sitruunamehua
1 rkl jugurttia

Pilko ruisleipä kulhoon ja kaada päälle tilkka kuumaa vettä ja sitruunamehua. Jätä pehmenemään tunniksi. Muussaa leipä ja sekoita joukkoon voi ja jugurtti.

lohikreemi : 
kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
1/2 pkt tuorejuustoa
2 rkl jugurttia
kapriksia
sitruunan kuorta ja mehua
1 rkl Savoraa (tai muuta maustekastiketta maun mukaan)
silputtua persiljaa
suolaa + pippuria

Sekoita kreemin ainekset keskenään

Ota pyöreä tai neliönmallinen muotti (sellainen metallinen, korkea, jossa ei ole pohjaa) ja asettele lautaselle. Painele pohjaksi leipämössöä ja päälle lohikreemiä. Laita jääkaappiin odottamaan tunniksi tai pariksi. Tarvitset useamman muotin.

Ennen tarjoilua vedä terävällä veitsellä reunat irti muotista ja nosta muotti varovasti pois. Koristele mädillä ja sipulisilpulla (tai mitä nyt sopivaa jääkaapista löytyy). Herkuttele.




Kalkkunaleivät 

Tähteeksi jäänyttä kalkkunanlihaa
1 punasipuli silputtuna
1 punainen paprika kuutoituna
tilkka kalkkunan paistinlientä
persiljaa
2 rkl smetanaa
juustoraastetta
paahdettuja mantelilastuja
Savoraa
leipää

Kuullota sipulisilppu ja paprika pannulla. Lisää kalkkuna silputtuna ja anna kaiken pehmetä. Kostuta kalkkunan paistinliemellä. Sekoita joukkoon smetana ja persilja, mantelilastut sekä pikkuisen juustoraastetta.

Levitä Savoraa leiville ja asettele ne pellille. Lisää jokaisen päälle kerros kalkkunaseosta ja ripottele pinnalle vielä lisää juustoraastetta.

Laita 200-asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut ja pikkuisen ruskistunut. Voit käyttää uunin grillivastusta niin halutessasi.

2 kommenttia:

  1. Ihan kivat tähteet :D hyvin hyödynnetty ja usein näistä ruoista tulee parhaita kun vaa yhdistelee kaikkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo ei meilläkään jääkaapista noita sentään ihan joka päivä löydy. Hyvin maistuivat tähteinäkin :-)

      Poista