3.11.2013

Tämä oli taas yksi niitä päiviä... Mordorin sormuskakku


Se taitaa olla vähän niin, että ruoanlaitossa ja leipomisessa pitää saada pidettyä virta päällä koko ajan tai sitten alkavat piuhat yhdistyä väärin ristiin. Tässä välissä oli kiireinen kausi, jolloin en pahemmin keittiössä käväissyt ja se näkyy. Kyllä se vaan niin on, että kakkuja pitäisi tehdä useammin kuin pari kertaa vuodessa, jos meinaa muistaa, millä konsteilla onnistuu.

Piti tehdä synttärikakku esikoiselle. Teemana oli Taru sormusten herrasta. Suunnitelmat vaihtelivat sormuksen mallisesta kakusta pyöreään Sarumanin tornilla koristeltuun. Sitten kun tuli toteutuksen aika niin suunnitelmista ei oikein tullutkaan mitään koska...

 1. Mummi oli käyttänyt jauhot loppuun, enkä tietenkään tullut tarkistaneeksi. Pyhäinpäivä, kaupat kiinni ja kakkupohjaa varten vajaa desi jauhoja pussissa... 
 2. Jauhojen korvaaminen suoraan mantelijauhoilla ei ollut maailman paras idea... samalla olisi pitänyt varmaan vaihtaa resepti sokerikakusta kahvikakkuun. Olisi pohja pysynyt paremmin tasaisena. 
 3. Ennen renkaan mallisen kakun tekemistä olisi voinut miettiä, miten tottumaton kuvittelee saavansa sen sokerimassakuorrutuksen paikoilleen. No, eihän siitä tullut mitään. Vaihdettiin suklaakuorrutukseen. 
 Onneksi isäntä jaksoi väsätä sormuksen näköisiä rinkuloita ja sekä synttärisankari että vieraat olivat täynnä hyvää tahtoa ja vilkasta mielikuvitusta. Kukaan ei siis nauranut kakkulle, (ainakaan ääneen).

Hyvää tuo mokoma sentään oli. Hasselpähkinäliköörillä maustettu mantelijauhoihin tehty kakkupohja yhdistettynä passiocurdiin ja kermavaahtoon oli ihanan raikas yhdistelmä. Tummasta suklaasta tehty kuorrutus taas tasapainotti mukavasti.

Pohjan ohjetta en tähän nyt viitsi laittaa, kun se ei ulkonäöltään ollut paras mahdollinen. Onneksi kyseessä oli täytekakku. Täytteillä ja kuorrutuksilla pelastaa paljon.

Kuorrutus oli sama vanha, jolla ennenkin on menty eli painossa 2/3 suklaata ja 1/3 voita. Sulatetaan yhteen, sekoitetaan tasaiseksi, annetaan jäähtyä ja levitetään kakulle.

 Täytyy varmaan vielä toisenkin kerran tehdä Hobittien teekutsut teemalla vähän enemmänkin leivonnaisia, mutta tässä nyt sentään Mordorin sormuskakku...

Esikoisen synttärien jälkeen siirrytään meillä jo perinteisesti Halloween-tunnelmista joulunodotukseen. Vielä tosin taitaa ikkunasta kurkistella tällainen veikko jonkun aikaa ennen jouluvalojen sytyttämistä.


2 kommenttia:

 1. Sitä sattuu. :D
  Todella herkulliselta kakku kyllä kuullosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toisille enemmän kuin toisille. Minusta tuntuu, että nykyään jokaisen kakun kohdalla joudun soveltamaan ja säveltämään...

   Poista