16.9.2013

Ranskalainen välipala ja miten terveyspirulainen sen pilasi

Tämä näyttää vielä hyvältä
Isäntä aina välillä muistelee, miten mumminsa lastenlapsilleen lykkäsi säännöllisesti käteen palan vaaleaa leipää ja siihen kaveriksi tummaa suklaata. Suklaata ei koskaan tietenkään ollut lasten mielestä tarpeeksi, mutta silti tuo on jäänyt miehelle mieleen yhtenä mieluisimmista välipaloista.

Ranskassa ollessa jossain vaiheessa tuota testattiin ja onhan se herkullista. Eikä kait niin kovin epäterveellistäkään, loppujen lopuksi. Ihanaa ranskalaista vaaleaa leipää ja tummaakin tummempaa suklaata.

Silti, kun ryhdyin kotona leipomaan, nosti pieni terveyspirulainen päätään ja kuiskutti, että täysjyvää sen olla pitää ja tummaa. Eihän sitä nyt hötöleipää välipalaksi. No just. Tuohon kun lisää vielä ruisjuurta ja ihan liian vähän suklaata, niin syömättähän leipä jää. Tai siis äidin syötäväksi. Ei oikein kelvannut jälkikasvulle.


Ihan liian vähän suklaata !
Tulin siis siihen lopputulokseen - taas kerran - että ei pitäisi sorkkia hyvää huonommaksi terveysintoilun varjolla. Siitä tulee vaan paha maku ja paha mieli...

Meillä tullaan tätä välipalaa syömään Ranskassa matkaillessa edelleen ja muutenkin nautiskelemaan hyvällä omallatunnolla. Onhan niitä herkullisia vaihtoehtoja tarjolla pilvin pimein sitten niille terveyspäiville. Ruisjuureen tehty sekaleipäkin on juuston kanssa yksi herkullisimmista vaihtoehdoista - ilman suklaata.

Sitä paitsi - hyvän ruoan psykologinen vaikutus on tunnetusti terveyttä edistävä, vai mitä ?

Siihen ne suklaan (ilman leipää) terveysvaikutuksetkin kai suureksi osaksi perustuvat. 


10 kommenttia:

 1. Voi, olen kanssasi niin samaa mieltä! Pieni terveyspirulainen minussakin onnistuu säännöllisesti ankeuttamaan monta hyvän mielen herkkua, mutta onneksi palaute jälkikasvulta on välitön ja armoton. Silloin palaan taas ruotuun. Herkkuhetkillä herkutellaan ja arkena terveillään :)

  VastaaPoista
 2. Tuosta tuli mieleen belgialaisten aamupala - vaaleaa leipää ja tummaa suklaata päälle. Sitä ne näyttävät ainakin B&B-paikoissa syövän sekä lapset että aikuiset.

  VastaaPoista
 3. No voihan! Joskus sitä tosiaan innostuu liikaa laittamaan kaikkea hyvää ja terveellistä ja sitten se ei olekaan enää hyvää.. No niin. Suklaacroissantit ovat mielestäni tosin hieman epäilyttäviä, mutta kyllä nekin menevät tarvittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta suklaa on hyvää melkein kaikessa, mutta tämä "terveysleipä" ei ollut varsinaisesti mikään herkku

   Poista
 4. Liian terveellinen ei aina ole hyvää;D mutta kyllä tuo suklaaleipäsi kuulostaa hurjan hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt varsinaisesti pahaa ollut, jos ei mitään erityisen herkkuakaan

   Poista
 5. Jos tummasta suklaasta puhutaan niin ei jää terveysvaikutukset psykologisiksi :)
  http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/6-health-benefits-of-dark-chocolate.html
  http://authoritynutrition.com/7-health-benefits-dark-chocolate/
  Ja näiden kaltaisia sivuja on netti pullollaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin on... kun söiskin vaan sitä tummaa ;-)

   Poista