20.7.2013

Pakollinen pysähdys


Toreilla käynti on miltei jokapäiväistä huvia, mutta tännekin pitää päästä ainakin kerran loman aikana. Kyseessä on tietenkin Valrhonan suklaatehtaan myymälä...

Kaupassa on suklaamaistiaisia joka nurkalla ja ostoskassiin saa aina vähän ylimääräistä mukaan. Tällä kertaa kassalla meitä palveli peräti koko tehtaan johtaja, jonka kanssa keskustelimme Valrhonan Suomen tilanteesta ja tulevaisuudesta. Ei ole ilmeisesti uutta kauppaa tiedossa ihan lähiaikoina, vaikka halua olisi. Pitäisiköhän vaihtaa uraa ja ruveta suklaakauppiaaksi ? ;-)

Ensi kesän reissun ajankohdan määrääkin sitten Valrhonan suklaakoulun kesälomakausi. En päässyt tänä vuonna kurssille, kun ovat lomalla juuri nyt. Mokomat.

Söimme itsemme suklaaähkyyn jo kaupassa, mutta eipä tuosta ostetusta rasiastakaan enää ole paljon jäljellä. Jotain sentään pistin ostoksista piiloon kotimatkaa varten ja ehditään varmaan käymään tuolla vielä kerran ennen kotimatkaa.

Tain d'Hermitageen ajaa täältä Valencesta vajaassa puolessa tunnissa. Suklaan lisäksi sieltä löytyy Rhônen alueen viinintuottajia joka nurkalta - vai mitäs sanotte nimistä Paul Jaboulet ja Chapoutier... Tuttuja yleensä kaikille viinejä vähänkin tunteville.

Suklaata ja viiniä samassa kylässä - ei hullumpi vierailupaikka kesälomalla. Eivätkä maisematkaan ole yhtään hullummat. Rhône virtaa aivan tehtaan takana.Ja nyt tämä raportointi hiljenee viikonlopuksi ja keskitymme juhlimaan ystävien häitä. Tcin-tcin !

12 kommenttia:

 1. Ooh tuossa kaupassa takuula villiintyisin!

  VastaaPoista
 2. Oi oi mitä herkkuja, kyllä sopii hiukan villiintyäkin, mukavaa hääviikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kaiken kaikkiaan ihanalta lomamatkalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosi kivaa - vaikka nyt on kyllä vähän turhankin lämmintä.

   Poista
 4. Söisin nuo kaikki varmaan yhdellä istumalla.;) Niin hyvän näköisiä suklaita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi tuottanut minullekaan mitään vaikeuksia, mutta oli noita haluajia muitakin aika monta ympärillä ;-)

   Poista
 5. Ihanan näköisiä herkkuja, paikkakin kuulostaa mukavalta :)

  VastaaPoista