1.7.2013

New York Cheesecake with a strawberrytwist


Että tämä voikin olla  hyvää - ja tuhtia.  New York Cheesecake on herkullista muutaman vuoden välein nautittuna. Liian usein ei siihen saa innostua tai jossain kohtaa imelä tökkäisee vastaan ja vatsa valittaa. Tässäkin kakussa on sentään 3 purkkia tuorejuustoa ja purkillinen smetanaa...

Pienen lisäviban kakkuun antaa tällä kertaa jääkaapista tyhjennetty purkinpohja raparperi-mansikkahilloa, sekä tietysti ne mansikat, joita on tässä sesongin aikana tullut taas pisteltyä oikein urakalla.

Ihanteellinen jälkkäri muutaman tunnin iltarantailun päälle, kun ensin oli syöty isot ja pienet vatsat melkein täyteen kyyttökebakkoja ja Panzanellaa.


New York Cheesecake hilloviirulla

Murskaa puolikas paketillinen Digestive keksejä Sekoita joukkoon 1 dl sokeria ja ripaus suolaa sekä 75g voita sulatettuna. Levitä kostea keksimuru irtopohjavuoan pojalle (laita leivinpaperipyörylä pohjalle ja voitele reunat) ja pistä vuoka jääkaappiin vaikka yöksi odottamaan.

Sekoita 600g tuorejuustoa (Philadelphia) ja purkillien (200g) crème fraîchea tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon 3 kananmunaa yksi kerrallaan hyvin sekoittaen ja lisää vimeiseksi loraus vaniljauutetta. Siivilöi sekaan vielä 50g jauhoja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä kerros raparperi-mansikkahilloa (tai jotain muuta suosikkihilloasi) pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä kakkua 160 aseisessa (kiertoilma) uunissa 45-60 min. Kun kakku on pinnalta reunoilta ruskistunut, mutta vielä keskeltä ihan hiukan höllyvää, niin ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa. Laita jääkaappiin yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi. .

Tarjoilupäivänä levitä pinnalle vielä toinen purkillinen crème fraîchea ja tarjoile mansikoiden kera.

14 kommenttia:

  1. Juustokakku on niin minun heikkouteni.. Voisin syödä juustokakkua joka viikko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ihan noin usein vaikka se minusta ihanaa onkin. On vaan myös sen verran tuhtia.

      Poista
  2. Juustokakku on vain niin hyvää!
    Aitoa nykiläistä en ole koskaan päässyt maistamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen huhupuheiden ja reseptien varassa - New York on vielä käymättä

      Poista
  3. Juustokakut ovat niiiin ihania!

    VastaaPoista
  4. On se vaan niin pirullisen hyvää, harvoin nautittuna ;) nam,nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei liikaa hyvää liian usein :-)

      Poista
  5. Nykin juustokakut ovat megahyviä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun pitänee lähteä paikan päälle jossain välissä maistamaan :-)

      Poista
  6. Oi, ihanalta kuulostaa ja näitä ei tosissaan voi kovin usein leipoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi juu - tuonkin kakun tunnen edelleen tuolla jossain lanteiden yläpuolella...

      Poista
  7. Oi nam, juustokakut on niin heikko kohta. Kuola valuu näppiskälle ku noita kuvia kattelee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut tuntuvat olevan aika monen heikko kohta - minä en tietenkään myönnä mitään... leivon vaan sellaisen säännöllisesti vähintään kerran vuodessa :-)

      Poista