8.7.2013

Kesäkurpitsaa pannulta ja tsatsikia - yksinkertaisesti herkullista


Tämä on yksi suurista kesäruokasuosikeistani. Kesäkurpitsa on aina hyvää, mutta tässä sen ominaismaku on jotenkin parhaimmillaan. Tsatsikin kirpakka valkosipuli vain korostaa kesäkurpitsan pehmeyttä. Tämä muuten pesee Jamienkin nopeudessa. Tekemiseen saa harvoin kulumaan yli 15min ja riittää oikein hyvin kevyeksi lounaaksi.

Kesäkurpitsaa pannulla ja tsatsikia

Siivuta kesäkurpitsa. Sekoita lautasella pari ruokalusikallista jauhoja, suolaa ja pippuria. Pöllytä kesäkurpitsasiivut molemmin puolin.

Raasta puolikas kurkku ja sekoita raasteeseen vähän suolaa. Laita valumaan vartiksi ja puristele sitten kuivaksi ja sekoita 1,5 desiin jugurttia (esim. vaikka sitä turkkilaista). Lisää teelusikallinen hunajaa, puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Jätä maustumaan.

Kuumenna pannulla oliiviöljyloraus ja paista keskilämmöllä jauhotettuja kesäkurpitsasiivuja muutama minuutti per puoli. Siis sen verran että ovat kauniin ruskeita ja vähän pehmenneitä.
Tarjoa heti tsatsikin kanssa.




14 kommenttia:

  1. Kyllä taas laitoit veden herahtamaan kilelle, mainio yhdistelmä ja kesäkurpitsa on niin hyvää, meillä tosin kukkii vasta, joten pitää turvautua kaupan varastoihin :) mukavaa ja herkkua kesän jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkina meilläkin omat vasta ovat, mutta naapurimarketista löytyi kotimaisia.

      Poista
  2. Tsatsiki on kyllä loistava lisäke monelle ruoalle. Mahtavaa kesällä mutta toisaalta sillä saa mauttomaan talvikurkkuunkin eloa. Kesäkurpitsaohje vaikuttaa houkuttelevalta.

    VastaaPoista
  3. Todellaki yksinkertaista ja sehän yleensä on parasta. Herkullinen ruoka,jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten yksinkertainen on parasta- eikä meidän perheessä myöskään riitä aika eikä kärsivällisyys mihinkään monimutkaiseen.

      Poista
  4. Nami,tuopa kuulostaa juuri sellaiselta jota haluaisin nyt just;D

    VastaaPoista
  5. Jes, taas yksi oikein oiva kesäkurpitsaresepti kotipuutarhurille jonka jääkaappi pursuaa kesäkurpitsaa :D

    VastaaPoista