25.4.2013

Vihreää ja punaista - ei, se ei ole joulukuusi vaan naudanfile kevätvaatteissa


Tiedän, ettei tämä ole trendikästä. Nyt pitäisi hakea niitä halvempia, luisia ja sitkeitä ruohonosia ja kehua, miten niissä on enemmän makua ja mureutta kuin fileessä. Minä kuitenkin sorruin naapurimarketin naudan sisäfiletarjoukseen, eikä kaduta yhtään.

Syötiin tätä sunnuntaina lounaaksi ihan vain kaikki salaatit ja muut keittiöstä löytyvät kasvisloput  kulhoon kasattuna lisukkeena. Salaatti, avokado, kirsikkatomaatit, kurkku, oliivit, kevätsipuli ja paprika saivat seuraansa vielä fetaa ja paahdettuja manteleita. Ruokaisan salaatin kanssa ei tullut lihaa ahmittua liikaa ja niin sitä riitti vielä alkuviikon lounaillekin, joita taisin jo hehkutella tuolla FB:n puolella.

Sunnuntain kunniaksi filekin sai päälleen juhlavaatteet, punaista ja vihreää. Hyvältä maistui ja valmistui nopeasti.

Putsasin fileestä ensin pois kalvoja ja leikkasin kauniin malliseksi paksuimmasta osasta. Sitten vaan ruskistin reippaasti pannulla voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Lopuksi törkkäsin paistomittarin , paksuimpaan kohtaan ja laitoin 130 asteiseen uuniin.

Lihan kypsyessä tein tuon yllämainitun salaatin sekä valmistelin "kuorrutuksen". Silppusin leikkuulaudalla pari punaista chiliä sekä ison nipun korianteria ja toisen ison nipun minttua. Sitten raastoin joukkoon yhden sitruunan kuoren ja puristin siitä mehun. Ripottelin suolaa ja kiersin myllystä mustapippuria.

Otin lihan pois uunista mittarin näyttäessä 55 astetta, kierittelin kuorrutuksessa, käärin folioon ja annoin vetäytyä vartin verran. Koko lounaan valmisteluun ei mennyt tuntia aikaa.


Chili ja sitruuna antoivat mukavasti potkua peittämättä kuitenkaan lihan omaa makua. Suosittelen. Yhdistelmä toimii varmasti myös "gremolatana" patojen päällä.

7 kommenttia:

  1. No hyvältä ainakin näyttää! tuo kuorrutus kuulostaa siltä että se olisi minunkin makuuni, olen nykyään korianterin suurkuluttaja ja sitruuna on ehdoton suosikki kun mietin keittiön raaka-aineita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korianteria kuluu meilläkin ihan kiitettävästi...

      Poista
  2. korianteri,chili,minttu ja sitruuna! Niistä tulee aina 2 asiaa mieleen, Jamie Oliver ja pirun hyvä maku :) täälläkun samoja cimboja käytetty lihan kanssa,nukavan raikasta ja vieläpä kevyttä. Minnalla taitaa olla jo kesäfiilikset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei yhtään ihmetyttäisi, vaikka idea olisikin alunperin herra Oliverilta. Sen verran paljon olen vuosien mittaan hänen ohjelmiaan tuijotellut ja hyllystä löytyy suurin osa hänen kirjoistaankin :-)

      Ja joo .... lumi suli, kevät tuli, puro sanoi puli puli... sanottiin silloin joskus, kun vielä olin koulussa. Ihan on kesäfiilis, vaikkei vielä ihan t-paitakeli olekaan :-)

      Poista
  3. Hyvän näköistä! Viis trendikkyydestä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) ja kuka niitä trendejä nyt niin orjallisesti viitsii seuratakaan... ?

      Poista