8.4.2013

Toto 2v ja vihainen lintu


Yksi Toton lempileluista on punainen Angry Bird pehmolelu. Sitä kuljetellaan pitkin huushollia ja milloin mistäkin nurkasta kuuluu sen kutsuhuuto. Jos ei Toto itse jostain syystä saa lintua laulamaan, niin se kuljetetaan lähimmän isoveljen luokse - hätätilassa kelpaavat äiti ja papakin.

Kaksivuotissynttärien kakkuaihe oli siis itsestäänselvä. Koska äidin taiteelliset taipumukset ovat, mitä ovat, tehtiin vanhempien kesken työnjako. Äiti leipoi kakun ja papa koristeli. Hyvin toimi yhteistyö. Äiti lähti vaan kerran ovi paukkuen keittiöstä - ENNEN kuin saatiin riita aikaiseksi ;-) Lopputuloksen näette kuvista. Ei meistä leipomonpitäjiksi olisi, mutta näin kotioloissa tuo oli menestys. Lapsilla on onneksi niin täydellinen kyky keskittyä olennaiseen. Äidiltä putsaamatta jääneet ylimääräiset tomusokerit eivät tuntuneet missään...

Marsipaanikuorrutuksen alta löytyvät kahdesta kääretortusta ja kreemeistä kootut kerrokset. Purkillinen mascarponea, 300g tummaa suklaata ja 6 dl kermaa pitävät huolen siitä, että tämän kakun lisäksi ei kauhean paljon muita herkkuja jälkiruoaksi sitten tarvitakaan.

Kääretorttupohjista toinen oli maustettu vaniljalla ja toinen kaakaojauheella.

4 munaa, 2dl sokeria, 1 dl perunajauhoja, 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta. Munat ja sokeri ensin tiukaksi vaahdoksi, jauhot sekaan sihdattuna ja uunipellille 175 asteeseen n.15 minuutiksi. Vaniljaisessa oli lisäksi 2 tl vaniljasokeria ja kaakaoversiossa puolet vehnäjauhoista korvattiin kaakaojauheella.

Suklaakreemissä sekoitettiin suklaganache (300g tummaa suklaata + 150g kermaa) 3 dl kermasta tehtyyn vaahtoon.  Sekaan tiputeltiin viimeiset pakkasesta löytyvät oman pihan vadelmat.

Kermavaahto oli molemmissa tymäköitetty parilla ruokalusikallisella vaniljakreemijauhetta.

Mascarponekerroksessa sekoitettiin juusto 3dl kermasta tehtyyn vaahtoon ja lisättiin sitruunankuorta. Kerroksen alle levitettiin mansikka-raparperihilloa.



Tuhtia tavaraa, mutta maistuvaa. Onnea Toto !

EDIT : tämä lintu lähtee nyt sitten mukaan myös huhtikuun ruokahaasteeseen, kun Chef Jones sen ystävällisesti kelpuutti huolimatta siitä, ettei suklaa ihan pääroolissa olekaan :-)

8 kommenttia:

  1. Älä yhtään vähättele,tuostahan tuli hurjan hieno:-) Ja paljon onnea Totolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIenohan se :-) Harmittaa vaan kun unohdin nuo tomusokerit siistiä pois siinä tohinassa...

      Poista
  2. Onnea! Herkullinen lintu tuli :)

    VastaaPoista
  3. Hieno lintukakku! Ei kotileipurien kakkujen tarvitsekaan olla kuin konditoriasta haettuja. Kädenjälki saa näkyä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei... tomusokerit vaan voisi kyllä siistiä pois, kun siihen sentään taidot riittävät ;-)

      Poista
  4. Ihana <3 Onnea Totolle! Meillä pikkumies täyttää sunnuntaina 2v. Mietin kauan teenkö "älpö"-kakun vai hämähämän. Taitaa hämähäkkimies viedä voiton, ellen muuta suunnitelma taas kerran lennosta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Meilläkin "piiderman" on tosi kova juttu...

      Poista