10.4.2013

Paprikaa, fetaa, minttua ja manteleita



Minulla on kevään salaattikausi täydessä vauhdissa. Tämä on alunperin muistaakseni jostain Nigellan kirjasta, mutta kun siinä ei ole tämän enempää muistamista niin tehdään nykyään muistin varassa ja resepti vähän elää sitten sen mukaan, mitään kotoa löytyy.

Ihanaa lisukkeena lampaan kanssa, mutta toimii hyvän maalaisleivän kanssa ihan sellaisenaan.

Laita uuni lämpiämään (grillivastus ja 225 astetta).

Ota pari punaista ja pari keltaista paprikaa. Halkaise puolikkaiksi, poista siemenet ja pistä uunipellille leivinpaperin päälle.  Laita uuniin ja odota kunnes kuori on kunnolla mustunut.
Laita kuumat paprikanpuolikkaat joko muovipussiin tai tiukan kannen omaavaan muovikulhoon. Odota 15min.

Paahda sillä aikaa kokonaiset mantelit kuivalla pannulla. 

Kuori paprikat ja leikkaa suikaleiksi - asettele lautaselle ja pirskottele päälle balsamiviinietikkaa ja ripottele pikkuisen suolaa ja mustapippuria. Murusta fetaa haluamasi määrä. Ripottele silputtua minttua reippaalla kädellä. Lisää pippuria, jos siltä tuntuu.

Nosta pöytään balsamico-pullon ja hyvän leivän kanssa. Nauti.

3 kommenttia:

  1. Paahdettu ja kuorittu paprika on tosi hyvä. Paprikoista saa esille kyl aivan uuden maun tolla tavalla. Monesti syöny vaa tollee parikaa,oliiviöljyä ja fetaa :D + patonkia ja aina nii hyvää ja simppeliä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku tosiaan muuttuu paahdettaessa ihan toisenlaiseksi. Eikä se ole ollenkaan niin työlästä kuin voisi kuvitella.
      Joo, meillä kanssa on aika usein leivän päällä jotain tällaista :-)

      Poista
  2. Oi nyt tekee mieli paprikaa. Mantelit kiva lisä salaatissa.

    VastaaPoista