7.12.2012

Joulukuun lempileipää - helppoakin helpompaa




Satuinpa tässä eräänä päivänä katsomaan Sikke Sumarin ohjelmaa televisiosta. Sikke teki helppoakin helpommalta näyttävää mallaslimppua. Näin joulukuun alussa minun tekee mieleni kaikkea, jossa maistuu ja tuoksuu siirappi. Saaristolaisleipä siintää suunnitelmissa joulunalusviikon työlistalla, mutta tämä limppu maistuu hyvältä kiireisessä alkukuussa.

Tässä ei tosiaankaan taikinaa tarvitse vaivata. Aikaa kuluu nostattamiseen ja paistamiseen, mutta tarvitseeko sitä silloin vieressä kuikuilla. Sillä aikaa voi vaikka askarrella joulukortteja. Siis, jos omaa tarvittavat taidot ja kärsivällisyyden, toisin kuin minä. Minä surffailin blogeissa ja join glögiä, monta kuppia.

1 vuokaleipä

5dl piimää
1rkl suolaa
1pss kuivahiivaa
1,5dl siirappia
1,5dl spelttileseitä
1,5dl ruisjauhoja
1,5dl maltaita
5-6dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lämmitä piimä, siirappi ja suola kattilassa pikkuisen kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Anna nousta 2h kannen tai liinan alla lämpimässä paikassa. Taikina on sellaista paksua puuroa, joka kaadetaan vuokaan. Paista uunissa 160 asteessa noin 2,5h. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kuin kumoat pois.

Kuten kaikki mallaslimput, tämäkin oli parempaa seuraavana päivänä täysin jäähtyneenä.

Marraskuun lempileipä löytyy täältä 
ja lista leipäreseptejä täältä 






6 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla, kiitos reseptistä! Täällä toinen askartelutaidoton, lohdullista että muitakin löytyy. Glögin juonti onneksi luontuu. :)

    VastaaPoista
  2. tälläinen leipähän tosiaan voisi olla hauska lahjaidea jouluksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just vein perjantaina isovanhemmille ja hyvin teki kauppansa :-)

      Poista
  3. Ompa ihanan helppo ohje. Mallasleipä on niin hyvää täytyy yrittää ehtiä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa on - eikä tekeminen kestä kauan (paitsi se odottaminen tietysti vie jonkun verran aikaa ;-)

      Poista