22.12.2012

Copycat juhlii voitaikinavohveleilla




Niin hyviä ideoita täältä Blogistaniasta löytyy, ettei voi kuin pistää pienet tarjoilut pystyyn ja kutsua käymään sellaisen ystävän lapsineen, jota ei ole nähnyt melkein koko syksynä. Ehdittiin sentään vielä ennen joulua.

Herkku ja koukku - blogista se alkoi ja jatkui sitten Sillä sipulissa. Copycat innostui ja kaivoi vuosia kaapin pohjalla lojuneen vohveliraudan esille, sekoitti lohikreemin, nosti pöytään muitakin tilpehöörejä ja pisti toimeksi. Ja kyllä kannatti. On kuulkaas erinomainen oivallus tuo voitakinan käyttö. Lopputuloksena on ihanan rapeita vohveleita eikä edes tarvitse tuskailla juoksevan taikinan sottaavuuden kanssa. Tästä oli erityisesti iloa, kun paistomestarina toimi esikoinen 10v.

Kiitokset siis ideasta. Meillä mentiin suolaisella, joten alla lohikreemin ohje.

Tarvitset kaupan valmista kaulittua voitaikinaa ja vohveliraudan sekä lisäksi :


Savulohta (joko kylmäsavulohta tai lämminsavulohta, maun mukaan)
100g tilli-pippurituorejuustoa
50g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl maustamatonta jugurttia
puolikkaan paprikan
1 kevätsipulin
pippuria
2 rkl sitruunamehua

Tee pari tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat. Silppua lohi, paprika ja kevätsipuli ja sekoita muiden ainesten kanssa. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Muina lisukkeina oli smetanaa ja mätiä, sekä jugurtti-vuohenjuusto-sitruunankuori-mössöä parmankinkulla.

Jälkkäriksi syötiin pähkinäleivoksia ja Banoffee-torttua, mutta niistä lisää ehkä sitten vähän myöhemmin. Nyt pitää mennä vielä valmistamaan viimeiset suklaalusikkapussit tältä joululta :-)

14 kommenttia:

  1. Nam♥

    Joskus tulee mieleen kerettiläisiä ajatuksia, että mitä jos yhden joulun viettäisi niin, että ei söisi mitään perinneruokia...Huomenna teen sen imelletyn perunalaatikon, mutta itse kyllä pysyn kaloissa, mädissä, pateissa ja juustoissa. Joku on muuttunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam sanottiin meilläkin.

      Kummasti olen minäkin iän myötä alkanut arvostamaan uusia makuja. Tosin, edelleenkin minun jouluni tekevät rosolli, kinkku ja äidin piimäjuusto...

      Poista
  2. Oi oi oi, hyvältä kuulostaa! En ole aiemmin tiennytkään, että voitaikinaa voisi paistaa vohveliraudalla. Koko perheemme on ihan lohifani, joten nappaanpa tuon lohikreemin ohjeen mukaani. Tämä olisi mainio tarjottava esim. uuteen vuoteen. Nakit ja perunasalaatti kun eivät ole minun juttuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiennyt minäkään, mutta hyvin toimii. Kyllä tämä blogistania sitten on hieno paikka, kun täältä löytyy vaikka mitä !

      Poista
  3. Minäkin olen kiitollinen tästä ohjeesta. Ihan taatusti käyttökelpoinen vaikkapa tervetulaispaloinakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :-) Näitä kreemejä olen nähnyt useammassakin paikassa tehtävän ja ovat tosi joustavia - sekaan vaan, mistä itse tykkää.

      Poista
  4. Mielenkiintoista täytyy joskus kokeilla. Hyvää joulua.

    VastaaPoista
  5. Meilläkin aiotaan kopioida tämä ohje. Ihanan helppoa ja samalla kaunista. Luontaisesti yhdistäisin itsekin suolapalaa tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistetään hyvä ohje kiertämään eikös vaan ? :-)

      Poista
  6. Oi että kuulostaa niin herkulta kaikki mitä siellä on nautiskeltu!! tuo on kyllä tosiaan erikoista että voitaikina taipuu tuohon. Mulla ei oo vohvelirautaa itsellä mutta näppärä varmasti. Kotona asuessa tuli sotkettua sillä äidin vohveliraudalla jonkin verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään oikein ensin uskonut tuota voitaikinasta, mutta pakko oli kokeilla, kun olivat onnistuneet. Ja tosiaan - toimii tosi hyvin ! Eikä sotke... ei pääse poika sanomaan aikanaan samaa kuin sinä :-)

      Poista
  7. Meilläkin on vohvelirauta jossain varaston nurkissa, pitäisiköhän kaivaa esille, kun kuulostaa niin herkulliselta! Joulu mennään muuten aika perinteisillä linjoilla, jotenkin sitä haluaa lapsille siirtää perinteitä. Hyvää joulunaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteet kunniaan, mutta välillä on kiva kokeilla uutta :-) Ja tässä pääsee sanomaan, että kerrankin kaappiin hankitusta laitteesta on hyötyä !

      Poista