18.7.2012

Heinäkuun herkkuja ja tomusokerin taikaa

Kovin on mennyt lukemiset kevyeksi ja syömiset makeiksi tässä viime aikoina. Tässä viimeisin herkku lasten lounaan jälkiruoaksi (äitihän söi jo aamupalalla... ja lounaalla... ja ottaa varmaan vielä iltapäiväteelläkin....)

Bongasin Hellapoliisin reseptin viimeisimmästä Leivotaan -lehdestä. Jo tehdessä taikina vaikutti jotenkin raskaalta ja kostealta eikä tuntuma pettänyt. Vähäsen kakku lössähti otettuani sen uunista pois. Onneksi tomusokerilla saa yleensä korjattua ja peitettyä pahimmatkin lössähdykset salonkikelpoisiksi. Niin siis tälläkin kertaa.

Minusta vähän tuntuu, että tästä kakusta ei varmaan ole tarkoituskaan tulla kovin kuohkea ja korkea. Sulatettu valkosuklaa, maitorahka ja pakastemustikat pitävät siitä huolen. Makuahan ei pieni lössähdys haittaa ollenkaan. Ihan mahtavaa herkkua. Koostumus on jotenkin enemmän vanukasmainen kuin kakkumainen, mutta pehmeä ja suussasulava. Voi tietysti olla, että otin uunista pois hiukan liian aikaisin ja olisi pitänyt antaa olla kauemmin kuin ohjeessa mainittu tunti, mutta tikku tuli kyllä ulos ihan puhtaana...Aamupalalla maistelin turkkilaisen jugurtin ja tuoreiden pensasmustikoiden kera. Jälkkäriksi korvasin jugurtin kermavaahdolla. Kumpikin versio oli herkkujen herkkua.

Niin, ja sen reseptin löytää Hellapoliisin sivuilta.
Sieltä löytyy monen monta muutakin herkullista reseptiä kokeiltavaksi.

1 kommentti:

  1. Oih, hyvältä näyttää!! Mustikat ja kerma tekee niin näyttävänkin vielä ;P

    VastaaPoista