25.5.2012

Äänikirjoihin totuttelua


Elisa Kirjan palvelusta kokeilin myös äänikirjan lataamista. Palvelu toimi oikein hyvin ja parasta on, kun kirjan saa puhelimeen mukaansa. Hintakin oli testille aika sopiva eli 9,90Eur.

Poikien kanssa kuunneltiin Masan ja Ollin seikkailuja parina iltana ja hyvin tuntui uppoavan. Itse asiassa kyseessä ei kyllä ollut ihan puhdas äänikirja, johon ainakin minun määritelmässäni pääasiassa luetaan kirjan teksti vain pienillä äänitehosteilla. Tämän luokittelisin jo kuunnelmaksi ja mukana oli muutama hauska laulukin.

Masan ja Ollin tehtävä Egyptissä alkaa jo lomamatkan alussa, kun pojat bongaavat lentokoneessa oudosti käyttäytyvän miehen. Tutustuttuaan mieheen perillä paremmin, pojat sotkeutuvat ikivanhaan Kleopatran ja Octavianuksen väliseen kiistaan. Tutankhamonin haudasta löytyneellä patsaalla ja Helsinkin Kansallismuseosta varastetulla kuulalla on yhteinen historia ja kun ne kohtaavat toisensa, tapahtuu kummia.

Pojat tykkäsivät ja äitikin viihtyi tämän parissa. Harmillista oli vain, että tarina oli niin kovin lyhyt. Tätä olisi kyllä kuunnellut kauemminkin. Sen verran innostuttiin äänikirjoista, että ostoslistalla on parikin seuraavaa kesäloman ratoksi. Uskoisin, että ainakin lomamatkalla nuorimmaisen päiväunien aikaan saattaa äänikirja puhelimessa nousta arvoon arvaamattomaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti