25.4.2012

Amanda Stevens : The Abandoned ja lukujumin poistoa

Juupa juu - "Minä, Kleopatra" oli saada minut kokonaan jumiin lukemisen kanssa. Lainasin kyseisen, yli tuhatsivuisen, järkäleen kirjastosta ja sitten melkein sain itseni uskomaan, että se on luettava ensimmäisenä. Siis siksi, että ehtisi eräpäivään mennessä.
No, kyseinen kirja ei ole mitenkään hirmuisen mukaansatempaava vaikkakin ihan mielenkiintoinen. Lukeminen alkoi siis jumittamaan.

Sitten onneksi tajusin antaa itselleni luvan lukea muutakin. Saahan niitä lainoja uusittua...

No, jotta saisi taas lukemisen rullaamaan niin otin välipalaksi The Graveyard Queen -sarjan vain sähköisenä versiona (Kobolla 2,53€) julkaistun esittelyosan. Kyseessä on Harlekiini-leiman alla julkaistu lyhyt tarina kummituksista ja niiden pariin joutuvista ihmisistä.

Odotukset eivät olleet korkealla. Lähinnä odotin pikaista viihdepläjäystä - enkä myöskään pettynyt.
Iloisesti yllätyin tarinan rullaavuudesta ja tekstin "siisteydestä". Yleensä viihdekirjallisuutta vaivaavaa töksähtelyä ja päähenkilöiden typeryyttä ei juurikaan esiintynyt. Taidan siis jossain vaiheessa hankkia sarjan muitakin osia, kun taas viihteellisen luettavan tarvetta ilmenee.

Ree Hutchins toimii harjoittelijana psykiatrisessa sairaalassa. Hän osuu olemaan paikalla, kun pitkän aikaa potilaana ollut vanha rouva kuolee. Samana iltana Ree kuulee vahingossa, kun sairaalan johtajaa kiristetään jollain vanhalla tapahtumalla kyseiseen rouvaan liittyen. Siitä alkaa vauhdikas tarina, jossa aaveet, murhaajat ja vanhojen syntien peittelyt kietoutuvat toisiinsa. Ree tapaa puoleensavetävän aaveidenmetsästäjän ja joutuu hengenvaaraan sekä yliluonnollisten että inhimillisten toimijoiden taholta.

Ei kovin pitkä, mutta varsin kompakti tarina, jossa langanpätkät sidotaan kiitettävän kauniiksi rusetiksi. Graveyard Queen -sarjan sankaritar Amelia Gray on tässä kirjassa lähinnä sivuosassa, mutta esitellään kuitenkin. Ja kuten sanoin, jos sarjan jatko on yhtään samaa tasoa, niin luvassa on varsin viihdyttävää lukemista myöhemmällekin ajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti