15.3.2012

Kotiäidin päivähuvit ja -herkut


 
Mitä katsoo hoitovapaalla oleva äiti telkkarista ? Ostoskanavia ? No ei  sentään, tulisi jossain vaiheessa liian kalliiksi. Tallennettuja elokuvia ja tv-sarjoja ? Ei pysty pysymään kärryillä niin pienissä pätkissä. Toto ei pysy tarpeeksi paikallaan telkkarin lähellä vaan pitää juosta perässä parin minuutin välein. Tämä äiti on siis addiktoitunut erilaisiin ruokaohjelmiin. Reseptin pystyy seuraamaan toisella silmällä ja kaiken lisäksi hyvistä ohjelmista saa inspiraatiota perheen nälkäisten ruokkimiseen.

Mitä sitten viime aikoina on tullut seurattua ?


Ehdottomaksi suosikiksi on tällä hetkellä noussut AVAlla pyörivä Market Kitchen. Sen tallennan joka päivä pätkinä katsottavaksi pienen maitohetkinä. Britannian kokkitaivaan tähdet käyvät siellä esittelemässä reseptejään ja pitämässä hauskaa kamujen kanssa. Samalla voi kateellisena ihastella Borough Marketin valikoimia. Lisäksi ohjelmassa esitellään "ajankohtaisia" ruokatrendejä, missä tosin hiukan aina välillä häiritsee, että kyseessä on kausi 2010. Emme me sentään ihan niin paljon täällä Suomessa enää perässä ole. Niin, ja ohjelmasta löytyy ihan oikeasti hyviä reseptejä ja kun ne löytyvät myöskin netistä (Market Kitchen recipes),  ei tarvitse edes yrittää kirjata ylös katsoessa.

Toinen digiboksiin tällä hetkellä tallentuva ohjelma on vanha tuttu Nigella. Valittelin aikoinaan Nigella Kitchen - kirjan  mielenkiinnottomuutta sen vähän toistaessa vanhoja ideoita, mutta kyllä tuo sarja näköjään vaan tulee katsottua. Ehkä sen pelastaa vauvan kanssa katsominen. Ei ehdi samalla tavalla hermostumaan ja kyllästymään Nigellan maneereihin. Eikä siinä mitään, hyviä reseptejähän siinä on. Piti kokeillakin Venetsialaista porkkanakakkua, mutta kun loppupeleissä ei kaapeista löytynyt kuin ne porkkanat niin jäi tällä kertaa tehtävien listalle. Sen sijasta tehtiin viikkoillan jälkkäriksi Market Kitchenistä bongattu herkkuresepti.

Kun kevät tulee, niin minuun iskee vielä normaalia kovempi sitruunanhimo. Onneksi nykyään saa luomusitruunoita jo suurimmasta osasta ruokakauppoja, joten kuoriraastetta pystyy törkkäämään vähän joka ruokaan. Sitruunanhimosta johtuen varmistin kaapista löytyvän tarpeelliset ainekset jo kesken reseptin katsomisen, enkä tosiaan pettynyt. Helppoa ja herkullista ! Ihanan sitruunaista ja raikasta. Crème Fraîche toi mukavan täyteläistä makua rinnalle ja pakasteesta löytyi seuraksi vielä oman pihan vadelmia... Resepti löytyy tuon seuraavan linkin takaa ja kannattaa selailla paikkaa muutenkin. Se on täynnä inspiroivia herkkuja :-) Lemon and passion self saucing pudding

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti