6.10.2011

3 etsivää ja Aavejärven arvoitus


Esikoisella oli 3 etsivän tapaus Änkyttävä papukaija koulussa pulpettilukemisena. Niinpä minä sitten kaivoin mummilassa esille oman vanhan kirjani samasta sarjasta. Lopputuloksena oli pojan kommentti siitä, miten 3 etsivää ovat ihan tylsiä ja kirja jäi omaksi lukemisekseni.

Siispä vietin hetken nuoruuden nostalgiapoluilla. 3 etsivää on juuri niin hyvin kirjoitettu salapoliisitarina nuorille kuin muistinkin. Hitchcock osasi asiansa myös kirjojen osalta.

Vuosikymmenien dekkarilukukokemusten jälkeen juoni on tietysti vähän ennalta-arvattava, mutta ihanan perinteinen rakenteeltaan. Etsivät joutuvat selvittämään vanhan päiväkirjan perusteella aarteen piilopaikkaa. Henkilöjoukkoon kuuluu niin rakastunutta sabotoijaa kuin merirosvon jälkeläisiäkin. Viihdyttävää. Ihan nuorruin hetkeksi :-)

3 kommenttia:

  1. Hitchcock ei kyllä kirjoittanut ensimmäistäkään 3 etsivää tarinaa, vaan asialla olivat haamukirjoittajat. Mutta joo, noita tuli itsekin luettua 70-luvun lopulla.

    VastaaPoista
  2. Hyvä haamukirjoittaja siis :-) Uskoisin kuitenkin, että Hitchcock kuitenkin vähän tarkisti laatua ja rakennetta, vaikkei itse kirjoittanutkaan. (niin ainakin itse tekisin). Juonen rakenne ja henkilöhahmot ovat ihan moitteettomia ja muistuttavat elokuvien vastaavia.

    VastaaPoista
  3. Onko tämä kirja?

    VastaaPoista