27.6.2011

Kesäkirjapino - tai sen puute...

En ole tainnut elämäni aikana koskaan olla tässä tilanteessa. Kesäkirjapinoni on kuin tämän bloggauksen kuva - olematon. Minulla ei kotona ole yhtään kirjaa, jota en ole vielä lukenut. Siis sellaisia, jotka myös haluaisin lukea. Miehen romaanit tai tietokirjat eivät kaikki kiinnosta.

Siispä olen (taas) käynyt läpi hyllyjäni, kun ei kirjastoonkaan keritty ja kirjakauppojenkin ohi juostiin lasten kanssa. Oli kiire, että ehdimme bussiin ennen kuin nuorimmainen päättää herätä ja nälkä on hirmuinen. Vähän kyllä harmitti, kun Suomalaisessakin näytti olevan kirja-ale päällä.

Yllättävän monta ihanaa kirjaa hyllyistä löytyykin. Sellaisia, jotka mielellään lukisi uudestankin.
Ei siis pitäisi valittaa. Luen parhaillaan yhtä ehdottoman ihanaa kesäkirjaa, josta lisää myöhemmin. Sinuhe egyptiläinen kirjakavereineen vilkuttelee hyllystä ja sisko lupasi Margaret Atwoodin kirjan loppuviikosta, joten tilanne ei oikeasti ole niin paha kuin luulisi. Mutta kuitenkin... Täytyypä yrittää ehtiä kirjastoon huomenna... jos vaikka rannalta tultaessa ja ennen iltapäivän siestaa. Siis jos jaksetaan ja vauveli sallii.

Huvittavaa tässä on se, että minä, joka en ole käynyt kirjastossa vuosikausiin, harmittelen jo etukäteen naapurissa olevan sivukirjaston kesälomaa heinäkuussa. Kun nyt saisi sen ensimmäisenkin kirjan lainattua upouudella ja korkkaamattomalla kirjastokortilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti