20.3.2011

Suosikkihömppää


Siis elokuvissa tällä kertaa, kuten taisin viimeksi luvatakin.

Kirjoissa olen vähän jumahtanut. Minulla on kesken D'Ormessonia ranskaksi ja Korallivaras suomeksi. Jälkimmäisen osalta pääsin hyvin alkuun, mutta sitten kirjasta löytyi "SE" lause, mikä minut jumittaa aina kaikissa tarinoissa. Minä-kertoja paljastaa tulevaisuudesta tärkeän seikan, johon juuri kerrotut asiat johtavat. Tässä tapauksessa siis sen, että naispäähenkilö, varas, jää jossain kohtaa kirjaa kiinni. Kun tällainen paljastus on kirjassa esitetty, minun on yleensä vaikea jatkaa tarinan parissa. On ihan sama, tapahtuuko lopulta niin kuin on mainittu tai miten tarina tapahtuman jälkeen jatkuu, minä luen jokaisen sanan vain odottaen mainittua juonenkäännettä ja samalla puolet tarinasta menee ihan ohi.

Sitten nämä hömpät. "Mamma Mia" on ihanan hyväntuulinen ja herttainen tarina, jota mahtava Abban musiikki siivittää. En lainkaan välitä siitä, ettei Brosnan oikein osaa laulaa ja että oikeasti juonenkäänteet ovat ne maailman vanhimmat rakkaustarinoissa. Tämän voin katsoa uudestaan ja uudestaan ihanista maisemista, persoonallisista henkilöhahmoista, herttaisesta huumorista ja ennen kaikkea piristävästä musiikista nauttien.

"Holiday" ei myöskään juonenkäänteiltään ole ehkä maailman ainutlaatuisin, mutta henkilöhahmot ovat tarkasti kuvattuja ja myös oikeastaan aika uskottavia. Romanttinen renttuun rakastuva nuori nainen, yritykselleen kaiken energiansa uhraava tehokas uraohjus, yksinhuoltajaisä ja liian kiltti romantikko mieheksi muodostavat nelikon, josta muokkaantuvat ehkä epätodennäköiset mutta ah, niin romanttiset parit. Lisäksi tarina välttää liian imelyyden näyttämällä henkilöhahmoistaan myös vähemmän kadehdittavia puolia ja kaiken lisäksi mukana on sopivasti huumoria.

Molemmissa filmeissä myös tapahtumapaikkojen maisemat ja tunnelma tuovat ihan oman fiiliksensä. Mamma Mian kreikkalainen paratiisisaari, Hollywoodin palmut ja englantilaisen maalaismökin lumenpeittämä romantiikka ovat sopivasti eksoottisia näin suomalaiselle katsojalle.

Mitäs suosikkeja teillä muilla on ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti