12.2.2011

Alennuspohdintaa...Kävinpä sitten minäkin keskustassa piipahtaessani tuolla Kampin Suomalaisen remonttialessa. Mitään suuria määriä ei mukaan tarttunut lisälukemista, mutta pari kirjaa kuitenkin, kuten kuvasta näkyy.

Vähän jäin miettimään, että mitenköhän noita kirjoja oikein Suomessa oikeasti hinnoitellaan. Näidenkin kahden kovakantisen alkuperäinen hinta oli yhteensä melkein 68 euroa ja nyt sain molemmat 11 eurolla...

Kuka hävisi alennuksessa ja missä kohtaa ?
Kuka alkuperäisessä hinnassa vetää oikeasti suurimmat marginaalit ?
Kuka Suomessa oikein ostaa noita alkuperäisissä hinnoissa olevia kirjoja, kun niitä aina saa hetken päästä alennuksessa ?

Oli miten oli, luettavien pino kasvaa... alkaisi jo se äitiysloma.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Samaa hinnoittelupolitiikkaa olen ihmetellyt jo vuosia! Kirjakaupan ihan se "oikea hinta" voi olla aivan ällistyttävän korkea, romaaneistakin jopa 40-50 euroa! Kuka maksaa? Oma kipukynnykseni on asettunut siihen 25 euron tuntumaan. Jos oikein kovasti haluan varmasti jonkin kirjan, sen voin maksaa. Muuten odotan tarjousta, alennusta, poistomyyntiä tai pokkariversiota. Nettikirjakaupoista ja nettihuutokaupoista sekä antikvariaateista etsiskelen myös ahkerasti ja usein hyvää ja halpaa löytyykin.

  VastaaPoista
 2. Suomessa painosmäärät ovat pieniä. Se tulee kalliiksi, koska työllä (kielenhuolto, kääntäminen jne) on kova hinta. Itse olin saada slaagin, kun edellinen tietokirjani tuli myyntiin. Hinnaksi oli lätkäisty 49 euroa! Olin myynyt kirjan aiempaa versiota omakustaneena ensin 10, sittemmin (kulujen noustua) 15 eurolla.

  Kiinnostaisiko muuten ihan ilmainen kirja? :-> Pian ilmestyvästä esikoisromaanistani Marian ilmestyskirja on blogaajille tarjolla ilmainen sähköinen versio (PDF). Voit tutustua lukunätteeseen kirjasta osoitteessa http://www.ilmestykset.net/nayte/

  Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla maija@writeme.com!

  VastaaPoista