18.8.2010

Tykkää, ei tykkää, en tiedä - ainakaan en halua luostariin - Sarah Dunant : Sacred Hearts


Vaikka ei se elämä luostarissakaan varmaan olisi ihan samanlaisa nykyaikana kuin 1570 Italiassa. Upeaääninen Serafina toimitetaan luostariin vastoin tahtoaan hänen aloitettuaan kielletyn suhteen musiikinopettajansa kanssa. Tästä alkaa sitten sarja juonittelua, raivoa ja välissä kaunista laulua täysin luostarin muurien sisäpuolelta nähtynä ja myöskin siellä tapahtuvana.

Kukapa olisi uskonut, että rauhalliselta näyttävä uskonnollinen yhteisö olisi sellaisten tunnekuohujen näyttämönä. Joukkoon mahtuu sekä ihmeiden tulkintaa uskonpuhdistuksen jälkimainingeissa ja paavillisen politiikan pauloissa, sekä jännitystä siitä, miten käy rakastavaisten.

Miljööltään mielenkiintoinen kirja. Eipä ole vastaavaa tullut aiemmin eteen. Vähän jäi hämmentynyt olo - eikös luostarien pitänyt olla seesteisiä rauhan tyyssijoja - vai puhummekohan jostain eri uskonnosta ?

1 kommentti:

  1. Jaa, Dunant näköjään kirjoittaa enemmänkin luostarielämästä ja taiteesta. Venuksen syntymä kertoi kuvataiteesta ja luostariin joutumisesta ja nyt sitten tämä... Kuvauksesi perusteella hyvin samanoloinen kuin se Venus-kirja.

    VastaaPoista